Wat doen wij

Met geredfruit.nl oogsten en verwerken we fruit uit verschillende boomgaarden, tot verschillende producten. Omdat we daar niet het hele jaar mee bezig zijn, de bomen hebben ook tijd nodig om hun vruchten te volgroeien, monitoren we de boomgaarden ook gedurende het gehele jaar.

Wij vinden het belangrijk om een connectie te leggen tussen cliënten en natuur, en dagbestedingsplekken onderling. Wij zijn van mening dat samenwerking altijd leidt tot betere zorg en betere producten.

In het najaar hebben we het fruit van meerdere boomgaarden aangeboden gekregen, onder andere van stichting “ReVisie”. We hebben dit fruit wekelijks met meerdere cliënten geplukt en verzameld. Om het GeredFruit goed te houden hebben we samenwerking gezocht met de landwinkel van “Het groene kader”. Door gebruik te maken van hun koelcel hebben we langer de tijd om onze producten te bereiden.

In onze zoektocht naar een geschikte keuken om onze producten te maken kwamen we “De moestuin van Jagtlust” tegen. Na een nadere kennismaking kwamen we erachter dat zij ook veel appelbomen hadden en meer zouden willen doen met de opbrengst. Zodoende zijn we op het idee gekomen om de appels samen te voegen zodat we voldoende hadden om de appels bij “Schulp” te laten persen en bottelen. Daarnaast mogen we voortaan ook gebruik maken van de keuken die aanwezig is op “De moestuin van Jagtlust” om onze andere producten te maken. Tenslotte hebben we ook verkoopspunten uitgezocht die aansluiten bij onze ideologie om mens en natuur tot hun recht te laten komen.

Ons eerste jaar was een groot succes! En we zijn daarom na een korte zomer vakantie vol goede moet begonnen met het uitdelen van onze flyer en al snel kwamen wij in contact met de eigenaren van een grote boomgaard en kregen wij toestemming om al het fruit uit hun boomgaard te gebruiken voor geredfruit.nl. Door deze groei hebben we moeten beslissen onze eigen producten in te krimpen en ons alleen nog op de appelsap te richten. Het val fruit laten we zeker niet liggen, daarvoor hebben we contact opgenomen met potverdorie.nl of die intresse daarin hadden en die werden daar dol enthusiast over en komen nu geregeld fruit bij ons ophalen om te verwerken in hun producten. Verder zijn we aan het kijken of er genoeg vraag is voor bijvoorbeeld perensap of appel-perensap, zodat we mogelijk meer als alleen appelsap kunnen gaan aanbieden.